Zeilen

Jouw reis

Je kunt de Niets Bestendig huren voor jouw eigen avontuur. Een dag, weekend, week of zelfs hele maand op pad met al je vrienden, collega’s of familie? Het schip is voor jullie! Er kunnen maximaal 12 personen mee aan boord, zowel voor dagtochten als tochten met overnachting. Uiteraard gaat er een ervaren bemanning mee en op aanvraag kan er een kok mee, die voor jullie kookt. Onze avonturen zijn op maat gemaakt, dus we overleggen graag met je wat jullie wensen zijn.

De thuishaven van de Niets Bestendig is Hoorn, van hieruit zeilen we meteen het Markermeer of IJsselmeer op. Perfect geschikt voor een dagtocht of weekend zeilen met overnachting in één van de historische havenstadjes zoals Edam, Marken of Enkhuizen. Je kan ook verder weg, het Wad op! Uniek aan een tocht op het Wad is het ‘droogvallen’. Waan je alleen op de wereld, omringd door water, vogels, en zeehonden met de eilanden aan de horizon.

Avontuur voor iedereen

Zon, wolken, wind, water en zout op je gezicht. Zeilen met de Niets Bestendig is altijd avontuur, je weet nooit precies waar de wind je brengt. Een spannende tocht buiten de gebaande paden of een rustige middag zeilen en daarna zwemmen en gezellig eten. Alles is mogelijk!

Aan dek is het soms hard werken, maar vooral ook ontspannen en genieten. Ervaring met zeilen is niet nodig, iedereen kan meehelpen en uiteindelijk stuwt de wind ons gewoon voort. Heb je veel zeilervaring, ook dan is het geweldig om met zo’n groot schip over het water te gaan en word je uitgedaagd om de koers te bepalen en de juiste beslissingen te nemen.

Meezeilreizen

Elk jaar organiseren we één lange tocht, het liefst zo ver en zo mooi mogelijk. Richting het Oosten, het Duitse Wad, de onbekende plaatsen, waar de wind ons maar brengt. Vakantie vieren, droogvallen op de zandplaat, genieten van de zon, af en toe in de haven voor een biertje aan wal en ‘s avonds zelf geraapte mossels en kokkels eten bij de ondergaande zon.

Wij gaan op vakantie en Iedereen kan mee! Alleen, met z’n tweeën of een clubje vrienden. Houd de facebook in de gaten voor de actuele data en meld je aan, dan reserveren wij een bed voor je. De op- en afstapplaatsen zijn afhankelijk van de wind, maar laten we uiteraard op tijd weten.